Meszecsinka a Budapest Ritmo showcase-en

2017-10-04

A Budapest Ritmo fesztiválhoz kapcsolt showcase napon három magyar és három más közép-európai országból származó zenekar mutatkozik be az erre az eseményre meghívott külföldi zenei szakembereknek. A három magyar kiválasztott egyike a Meszecsinka.

Meszecsinka, Etnorom és Csángálló képviselik Magyarországot a Budapest Ritmo első napján tartott showcase-nOktóber 5-én a Szimplában lépnek színpadra a nemzetközi zsűri által kiválasztott produkciók: olyan magyar és egy külföldi együtteseket hallhattok, akik készek arra, hogy kilépjenek a nemzetközi piacra.

 

Meszecsinkát Oláh Annamari (ének) és Biljarszki Emil (zongora, gitár) alapította 2009-ben, nevét (magyarul Holdacska) egy bolgár népdalból kölcsönözték. A zenekar aktívan turnézik. Bejárta Európát, játszott USÁ-ban és Kanadában, klipet forgatott a Vörös téren és road movie-t a Balkánon. Még ebben a hónapban négy koncertes turnéra megy Bulgáriába, novemberben Oroszországba utazik. A showcase-ről itt talál bővebb információt: https://www.facebook.com/events/1462218263892918/