Heida Björg and the Kaos - Inspiration

2019-03-25

Szökés egy másik világegyetembe… a Heida Björg & The Kaos bemutatja új lemezét, az Inspiration-t.

A Narrator Records új kiadványa a Transglobal World Music Chart és Worldmusic Charts Europe előkelő helyén

2019-03-17

 

Belonoga ‘Through the Eyes of the Earth’ című albuma a Transglobal World Music Chart márciusi listáján az 5. helyen szerepel. A Worldmusic Charts Europe 11. helyére került. A művész 2019-ben fellép Magyarországon, a Babel Sound Fesztiválon is.

Chalaban szól a BBC rádióban

2018-09-04

Brian Mullen az írországi BBC rádiónál pop, blues, soul és világzenét prezentál. A szeptember 1-i adásban négy számot játszott a Narrator Records által kiadott Chalaban "Gleimim" albumából.

‘Yes’ - Naked a World Music Charts Europe 11-ik helyén!

2018-08-14

Havonta egyszer huszonnégy európai ország rádiós újságírói kiválasztják világzenei kedvenceiket és elküldik Berlinbe. A feldolgozás után ezek megjelennek a WMCE.de oldal Top 20-as listájában.

Naked interjú – India, Chile és Dél-Korea után

2018-03-19

Belgrádi szomszédaink hazajárnak Magyarországra: évente többször fellépnek itt és magyar a kiadójuk. De most távoli utakról kérdeztük őket.

Zenekarainkat mutatja be a szerb rádió

2017-12-18

A Narrátor Records kiadvánayait mutatja be a szerb állami rádió. Bojan Djordjevic talán a legismertebb világzenei szakértő Szerbiában, több fesztivál szervezője, világhírű zenekarok képviselője. Műsorában Oi Dipnoi, Chalaban, Meszecsinka és Naked zenekarok kerülnek bemutatásra.

Babel Arts a WOMEX-en

2017-10-24

Babel Arts a Mediaevent standján reprezántálja előadóit a 2017-es WOMEX-en. Idén másodszor kerül megrendezésre a vilgázenei expo Kelet-Európában. Ez reményt ad nekünk, hogy művészeink nagyon figyelmet kapnak. 

 

Without Borders Art Fórum képekben

2017-10-07

Sok a zenei vásár, de ehhez hasonló nincs. A formátum és a hely olyan hangulathoz járultak hozzá, amely nélkül nehéz igazi kapcsoltokat teremteni. Igazi kapcsolatok nélkül pedig nincs jó üzlet, legalább is az értékes zene világában.

Meszecsinka a Budapest Ritmo showcase-en

2017-10-04

A Budapest Ritmo fesztiválhoz kapcsolt showcase napon három magyar és három más közép-európai országból származó zenekar mutatkozik be az erre az eseményre meghívott külföldi zenei szakembereknek. A három magyar kiválasztott egyike a Meszecsinka.

Chalaban lemezbemutató a MÜPÁ-ban

2017-09-23

A Chalaban zenekar új lemezének címe, a Gleimim Saïd Tichiti szülővárosa, a marokkói Guelmim beceneve. A város a sivatag „kapujában” fekszik, ott olvad össze a berber kultúra az arabbal és afrikaival. A zenekar tizenkilenc éve alakult, azóta ötvözi az ottani hagyományokat a Kárpát-medence zenei világával. 

"Babeles" zenekarok Szíciliában

2017-09-19

Az olasz Alkantara fesztivál és a Babel Sound együttműködése eredményeként idén három ’babeles’ együttes is fellépett a szicílilai fesztiválon: a Chalaban, a Cirkusz-KA és a chilei Subhira.

 

 

BabelSound fesztivál utóhangjai

2017-09-19

"...egy fesztivál sikerét nem csak a bevételben, a jegyeladásokban, a pozitív facebook értékelésekben, vagy a sajtóvisszhangban lehet mérni, de abban is, hogy hány szerelem köttetik" - Kali Kinga és Szász Emese négykezes élménybeszámolója a 2017-es Babel Sound Fesztiválról a Ritmus és Hang blogon.

Keck Mária új albuma

2017-09-13

Októberben jelenik meg a Narrator Records gondozásában Keck Mária új albuma. A lemez Keck Mária tíz éves munkásságát foglalja össze a Nuestro Aire formáción keresztül a De Cobre projektig. Az énekes-táncos-koreográfus életútjának vezérlő elve a flamenco, amellyel Budapesten kezdett el foglalkozni és amely Madridon keresztül Európa számos országába (Németország, Anglia, Norvégia, Horvátország, Szerbia, Szlovénia, Románia), illetve Argentínába és Japánba vezette el.