Vissza a zenekarokhoz

Naked


A belgrádi Naked, a groove és a dallamok mestere, immár egy évtizede játssza bravúros műfaji keresztezésekkel és lágy dallamvezetéssel megalkotott világzenéjét.

Súlyos funk őrület, eszelős experimentális jazz és utazós dub pszichedélia, valamint gyönyörű hegedűdallamok, sötét és mély klarinétbecsapódások és távoli szaxofonhangok. Hangok közelről s távolról, messzeségben, mindenhol.

A Naked zenéje a tagok balkáni örökségéből, a funk és a jazz gyökereiből, az elmaradhatatlan ütemekből és tört ritmusokból, a klasszikus zenéből és az afrikai, mediterrán és kelet-európai zenei örökségből születik.

Minden egyes új lemezével a Naked beereszt a megvilágosodás fantáziadús világába, elkötelezett rajongókra lel és más művészek szeretetét és tiszteletét vívja ki. 2018 januárjában jelent meg legújabb albumuk a NarRator Records gondozásában, amelynek két bónusz számában vendégművészként Tal Tula Ben Ari működik közre.

Több mint 400 koncerttel, több tucatnyi videoval, számos TV- és élő szerepléssel maguk mögött, a Naked folyamatosan energiától robbanó koncerteket ad.
 

Tagok: 

Branislav Radojkovic – basszus gitár 
Djordje Mijuskovic - hegedű 
Goran Milosevic – dob, ütős hangszerek 
Ivan Teofilovic – klarinét, szaxofon